Riktig vinter i Sälen

Igår kom vi hem igen efter 5 dagar i Sälen. Jag är egentligen ingen vintermänniska, jag vill ha sol och värme!! När vi kom dit snöade det... kom minst 20 cm snö + allt som va innan! Det var så mycket snö överallt, har inte sett så mycket sen.. ja minns inte när.

  
Z inpackad i bilen på väg Norrut... det är mycket snö i Dalarna.


Vi trängde in oss 8 pers och en hund i stugan, slängde på oss skidkläderna och sen bar det upp i backarna. Vurpade ett par gången första kvällen men inga brutna ben iaf =) Varken jag eller J äger ett eget skidställ så jag och svärföräldrarna åkte till Sporttältet och fyndade ett par. Jättebilligt vart det, under halva priset på Ski Industries kläder =)

  
Jag köpte en vit fleecejacka, 280 kr istället för 599 kr. Bruna skidbyxor, 600 kr istället för 1190 kr och vit/brun skidjacka, 900 kr istället för 2290 kr. Vilket kap va =) J fick ett ställ i svart/brunt.

Måste säga att jag ändrade uppfattning om Fjällen lite, det var riktigt mysigt och fridfullt uppe på toppen. Visst var det kallt men med rätt kläder och bra skidlärare så var det faktiskt riktigt roligt. Vi har nog bestämt oss för att göra detta till en tradition och försöka åka 1 gång varje år. Man lär sig ju inte åka skidor genom att sitta i soffan liksom ;)

     

Backarna i tandådalen och utsikten från stugan. Ser ni fjällstugen där uppe på toppen?? Där har jag varit =) Precis brevid ser man Väggen, värsta backen i Hundfjället... den har jag INTE åkt =) Z trivdes jättebra i Fjällen =)

Valpvakt

Är valpvakt i helgen till 2 månader gamla B. Jisses hade glömt hur mycket energi dessa små valpar har... Z har ju hunnit bli nästan 6 år och ligger mest o sover hela dagarna. B har upptäckt tjusningen med öppen planlösning och springer runt runt som en tok =) Han hittar allt han inte ska hitta och försökte precis döda en handske. Fick till slut trycka ner honom i knät o då somnade han som en stock, men fick väcka honom efter en timma när det var matdags och mina ben hade somnat. Men han är bara för söt och vill helst inte lämna tillbaka honom till S...

  

PassengersFörsta intrycket av denna film var att den var lite seg... Anne arbetar som terapeut och får i uppdrag att ta hand om ett antal passienter som varit med i en flygkrasch... Halvvägs in i filmen blir handlingen lite mer spännande när passienterna en efter en plötsligt försvinner.... Sista halvtimman är helt  fantastisk, så mycket känsla och tanke och det är svårt att slita sig från TV-skärmen. Helt klart 4/5 =)