God Fortsättning

Julen spenderade vi med familj och släkt på Östgötaslätten. Pojkarna blir lite extra spända och jag tycker det är rätt skönt att komma hemifrån några dagar. Hunden får lite miljöträning och får lära sig samspela med andra hundar, jättebra!

I år fick jag för mig att piffa till några av barnens julklappar lite extra med såklart lite jultema. Det blev Tomtens bälte, snögubbar, rudolfsar, polkagrisar och julkulor. Jättekul men tar tid! Så jag fick begränsa mig till att varje barn fick varsitt piffat paket (jo jag satt som vanligt natten innan och slog in paketen, fast jag absolut inte skulle!!)

Efter Kalle Anka kom tomten och hälsade på, hundarna skällde ut honom, något barn var skeptisk, något barn lite rädd och någon överlycklig, haha men visst är det underbart =)

Min kära far har gjort det igen! Han knåpade ihop en trägran till mig i julklapp och den är så fin!! Funkar att ha både ute och inne så nu måste jag bara bestämma vart jag ska ha den <3

 

Vi komma, vi komma från pepparkakeland

Igår hade lillkillen sin allra första julavslutning i skolan. Det var en lite magisk känsla att knalla in i klassrummet, tända ljus, pynt, frökens röda tröja och i var o varannat klassrum fick lärarna ta emot gåvor från eleverna. Tyvärr fick inte föräldrarna vara med så jag fick roa mig med årets sista arbetsdag istället.

Att baka pepparkakor hör verkligen julen till. Pojkarna älskar det och bakade allt från dinosaurier till "marsvin" och dekorerade med stor koncentration. Jag pysslade ihop en liten fönsterdekoration som jag hängde upp i köksfönstret. Tillsammans med pepparkakshuset och min "jul på burk" doftar det riktigt juligt nu i köket.

Granen står så grön och grann

Igår klädde vi äntligen granen här hemma, som pojkarna har längtat! Det blev en väldigt mysigt kväll. Först var vi på Luciafirande på skolan, följt av lite fikande på medhavd fika. De var så fina och fantastiskt duktiga barnen. Det var rätt kyligt och jag frös lite om tårna måste jag säga men det ska ju va kallt på Lucia!

När vi kom hem tände vi brasan för att tina upp lite sen klädde vi granen. Jag ansvarade för ljus och glitter, mannen satte stjärnan i topp (lillkillen fick försöka först med resultat i att granen vippade) och barnen hade huvudansvaret för kulor och diverse dekorationer. Den blev superfina och man kan väl aldrig få för mycket pynt på samma ställe <3

 
I år ville jag ha en korg till granen för att få den att passa in lite mer i inredningen. Hittade en lövkorg på Jula som fick duga. Ville egentligen ha den i en annan färg, men får spraymåla den till nästa jul. Bockarna fick flytta upp i granen så länge med risk för att bli uppäten av hunden annars. Ska pysslas några "paket" som ska se fina ut under granen, sen har jag hittat en tomte och kälke på Dimoda så jag så gärna skulle vilja ha!
Bild lånad från Jula.se
Bilder lånade från Dimoda.se