Blinka lilla stjärna där

Den här veckan inleder vi med lite sjukdomar. "Bara" förkylning men är glad så länge vi kan undvika vinterkräksjukan!
Det har blivit en del soffmys med några avsnitt av Sunes Jul som lilleman o jag inhandlade i helgen. De här dagarna när jag får ha båda pojkarna hemma o mysa med är guld värda. Efter sommaren börjar lillkillen ettan o då finns inte samma möjlighet till det tyvärr.

Hittade en plats i hallen på övervåningen till stjärnlampan från Alice & Fox jag inhandlade för snart ett år sedan. Köpte den till pojkarnas rum men hittade ingen bra plats så den har legat i garderoben fram tills nu.

Och jag har nu äntligen fått tag på Lysekil stjärnlampan. Den är typ slutsåld i alla butiker men lyckades hitta en på nätet som jag beställde. Väntar nu med spänning och hoppas den blir lika fin i tv-rummet som jag föreställt mig!
Jag har en förkärlek till stjärnor ;)

 

Vi tänder ett ljus i advent

Igår kväll besökte vi julmässan på slottet. Hade dock lite för höga förväntningar och jämförde med "Gammeljul" från när jag var liten så jag blev tyvärr inte imponerad och det dröjer nog några år innan vi besöker det igen.

Idag inledde pojkarna dagen med att tillverka egna böcker. De ritade glatt och jag bidrog med att häfta ihop papper och skriva dit deras text.
Sen gick vi ner, tände första ljuset och åt tomtegröt. Nu börjar den mysiga tiden med pyssel och julbak. Jag älskar julen ❤️

Helgen har för övrigt ägnats åt att putsa fönster och hänga fram några julstjärnor. Det tar mig ungefär ända fram till jul att få till allt pynt o piff men det är det värt när jag ser lillkillens glänsande ögon i längtan efter tomten.

Vi hängde även upp den nya fågelfröbehållaren som lilleman o jag var och handlade igår. Behållaren för talgbollar köpte jag för ca 8 år sedan på en julmarknad. Den har tyvärr snart gjort sitt så om någon vet vart jag kan köpa en ny får nu hojta!

Första advent innebär oxå glöggpremiär. Min favorit är helt klart Per Mobergs, och jag lär väl avverka några flaskor innan julen är slut.

The show must go on

 

 

Igår var jag och såg Freddie Mercurys hyllningsshow. Jag åkte med tanken att jag har ju hört talas om Queen men jag kan inte säga en enda låt de har gjort... Men jag kände i princip igen varenda låt som spelades, fantastiskt vad många bra låtar han har skrivit!.

Till showen bjöds det på mycket god trerättersmiddag. Det blev en väldigt trevlig kväll, precis vad jag behövde just nu.