En egen plats

I vår familj har barnen lika stor rätt till husets alla rum som vi vuxna. De måste få känna sig hemma här och jag vill att de ska kunna umgås här med sina vänner utan att behöva tassa på tårna. Utmaningen är att få barnens saker att bli en del av inredningen. Dessa fåtöljer fick pojkarna i doppresent av sin mormor och morfar, jag bara älskar dem och de passar så bra in i vårt tv-rum. De är perfekta "spelstolar" eller extra platser när soffan inte räcker till. Eller bara för lite egen tid och läsa en bok som lillkillen sa när vi inredde.

 

Munkar med hål i

Idag blev det hela två omgångar med snölek. Vädret visar på mildare nu framöver så måste verkligen passa på nu så länge snön ligger kvar. Det är så härligt! Jag älskar snön och jag älskar umgås med mina barn. Nu i kväll gick vi ut i mörkret och grävde gångar i snön.

Lillkillen fick en donutmaker i julklapp så den passade vi på att testa. Den var väldigt lätt att använda och receptet som följde var inga konstigheter heller. Men får nog jobba med receptet lite då munkarna blev rätt smaklösa och kompakta. Men pojkarna godkände dem och lilleman åt säkert 10 stycken som han doppade i o'boy och strösocker. Kanske var de extra goda eftersom de själva hade varit med och bakat dem ;)

Snön har lagt sitt täcke

Vi fick vinter till slut, och ordentligt sen! Det är så ljust och vackert, och det dova ljudet lugnar mig. När det dessutom blir så kallt att snön glittrar i solskenet är det riktigt underbart!

Det har blivit några turer till pulkabacken, vi har tur som har gångavstånd till en riktigt bra backe. Både J och jag passade också på att testa backens kapacitet ;)

Jag har fyndat finaste släde till mitt vinterlandskap. Lilleman fick fria händer att dekorera med den och tyckte då att barnen skulle åka i den. Ja varför inte liksom, klart barnen ska åka i släden :)