Stockholm i mitt hjärta

Jag vet, jag har sagt ett antal gånger att jag inte gillar Stockholm men jag tar tillbaka det. Jag var ganska mycket där när jag var yngre och de senaste tio åren har jag liksom intalat mig själv att jag inte tycker om staden..

Men nu har jag varit där tre gånger sen i somras och jag börjar få tillbaka känslan jag hade när jag var yngre.
 
Jag tycker dock inte det är någon barnvänlig stad alls men vilken underbar shoppingstad!
För några helger sedan tog jag med mannen på en weekend, bara han och jag. Vår första natt själva sedan vi fick barn för snart åtta år sedan. Kändes väldigt tyst och konstigt i bilen och jag saknade såklart mina pojkar väldigt mycket!
 
Vi bodde på Scandic Klara som låg perfekt mellan Drottninggatan och Hötorget. Jag betalade ganska mycket extra för att få fotöljer och badrockar på rummet. Kan säga att jag blev inte superimponerad på standarden trots alla stjärnor, kändes lite omodernt för det priset... men är väl läget man betalat för.
 
Det blev lite shopping bl.a ett doftljus från Zara Home i underbart format till hallen som i skrivande stund renoveras. Det är så himla roligt när man hittar de där It-grejerna som är typ skapta för en själv <3
Kaffekapslar, Make och presenter till pojkarna blev det oxå såklart!
 
Mannen hade bokat bord på Taverna Brillo där jag beställde in fish & chips och Presecco och världens största glasskula i smaken Salted Caramel. Supergod glass men fisken var full med ben så det var mindre kul att äta. Intrycket i det stora hela var väldigt rörigt, stressande inredning med serveringspersonal och kockar som sprang runt överallt och alldeles för tätt mellan matgästerna. Maten höll inte måttet till det priset men hörde andra gäster pratat gott om deras pizzor, så får väl testa det nästa gång.
 
Kvällen spenderades på Chinateatern och The book of Mormons. Inte alls som jag föreställt mig men otroligt bra och vi fick oss en hel del goda skratt.
En väldigt lyckad weekend <3
 

Min lilla hobby

 

Det är bara så roligt att sy, att få en bild i huvudet och sedan omvandla det till ett fysiskt plagg. Ibland blir det inte alls som jag har tänkt mig men oftast, om jag verkligen får ta den tid som behövs utan stress och press så blir jag riktigt nöjd. Jag är rätt pedant och har stora krav på mina alster men jag vill att de ska se lyxiga och unika ut. Inte bara en produkt i en massproduktion.

 
Jag passar gärna på att sy minikkäder så fort jag får chansen och pojkarna fick ett par tvillingkusiner för några veckor sedan och såklart tog jag chansen att sy varsina babyset till dem. Omlottbody med första bokstaven i namnen, haremsbyxor och mössor som talar om vem som föddes först 😊

Äntligen kaffe!!!

Alltså som jag har längtat <3

Förra helgen åkte jag på höstblåsorna och har levt på kvarg och vatten i fem dagar men idag har jag äntligen kunnat äta lite igen. Så efter många dagars suktande kunde jag idag avnjuta en kopp Nespresso Caramelito... mums!
 
Vi sprang in i Nespresso boutique när vi var i Stockholm och köpte på oss lite kapslar eftersom de inte finns att köpa här omkring. Visst går de att beställa men det var en upplevelse att köpa dem irl. Vi kom in i en stor lokal med kaffekapslar längs väggarn, maskiner och prover. Det var en lyxig känsla och kunnig personal som gav tips och sen fick vi stå vid disk och beställa vilka sorter vi ville ha. Dit kommer vi absolut gå fler gånger!
 
Mer om vårt besök i Stockholm kommer i ett senare inlägg.