En annorlunda påsk

(null)

Livet blir inte alltid som man tänkt sig och våra planer för påsken blev hastigt ändrade. Så jag fick snabbt försöka skapa lite påskstämning hemma och sista minutenhandla påskmat för att pojkarna skulle få en riktig påsk trots allt. Jag hittade kanonfina syntetfjädrar på Ica och fick en vision om att de skulle bli så läckra i några videkvistar. 
De små dekorationsäggen hittade jag på Blomsterlandet när jag köpte kvistarna och
gipsägget pysslade jag ihop förra påsken. Ägget är gjutit i ett påskägg och dekorerat med hönsnät o fjädrar. Enkelt och då snyggt!

Gips är ett så tacksamt material att arbeta med, enkelt och torkar relativt snabbt så man ser resultat. Snygg matt vit färg med en stilren och len yta. Ett av mina favoritmaterial!


Min inredningsnisch är kontraster

(null)
 
(null)

Jag är en tjej som älskar kontraster, de här övergångarna mellan årstiderna. När första snön faller och rosorna fortfarande blommar, eller när vårsolen värmer och fåglarna kvittrar fast marken är snötäckt och det är full aktivitet i pulkabacken.
Mörka byxor till ljus tröja, eller en romantisk klänning med tuffa accessoarer. Kallt blonderat hår med en mörk utväxt, ja vi fattar. Det här speglar även av sig i mitt hem och min inredning. Jag har ett gammalt hus som vi ständigt renoverar och tillför det senaste moderna men jag vill ändå bevara känslan av det gamla och visa lite av husets historia.
Jag utgår från tre grundtankar kring rummet:
*KÄNSLA - vad ger rummet mig för känsla och vad vill jag förmedla i detta rum?
*TYDLIGHET - det ska tydligt synas att var sak har sin plats, det ska vara enkelt och överskådligt både för familjen och våra gäster.
*FUNKTION - Vad ska rummet användas till? Inredningen ska vara funktionell och fungera för alla som bor i huset.
 
Jag inreder gärna med en blandning av gammalt och nytt, speglar och ljuskällor för att skapa kontraster och få så där varmt hemtrevligt. Jag fokuserar på detaljer och lägger gärna till något extra exklusivt tillsammans med en vanlig IKEA möbel. Men det viktigaste är att sätta min personliga prägel i huset där både jag och min familj kommer trivas.

En känsla av vår

(null)

Med små enkla medel kan man förhöja känslan i ett rum och få det att kännas mer varmt och välkomnande. Jag hakade på den hetaste trenden just nu och skaffade lite Trollhassel som jag pimpade med fjäderblommor. Jag valde gammelrosa fjädrar för att få in en liten färgklick i den gråvita hallen och det blev så läckert! Det blev verkligen ett lyft för rummet och jag kan komma på mig själv att sitta i trappan med hunden i knät och bara stirra på denna vackra skapelse.